Fatade Ventilate

Placari cu bond

O modalitate practica, din ce in ce mai prezenta in mediul urban, o reprezinta definirea „personalitatii moderne” a unei cladiri noi sau renovate, prin fatade ample, placate cu materiale compozite. Avantajul major al unei asemenea fatade rezulta din inglobarea de materiale usoare care nu solicita structura de rezistenta a cladirii, durabile si usor de intretinut.

Exista diverse variante de realizarea a unei fatade ventilate, dar din considerente functionale si mai ales estetice, compania Confelux promoveaza placarile de fatade din casete de aluminiu compozit de tip bond. Avantajele acestui tip de material sunt numeroase:

aspect modern si impresionant usurinta in prelucrare materialul putand fi debitat, curbat si indoit pentru a obtine forma si dimensiunea doritarigiditate mare pe unitatea de suprafata in conditiile unei greutati extrem de reduserezistenta sporita la agresiunea factorilor de mediu (ploi, radiatii ultraviolete, noxe)rezistenta omologata la foc conform cerintelor actualese intretine usor, nepermitand impuritatilor sa se impregeneze in materialeste realizabil intr-o paleta coloristica vasta estetica si proprietatile fizice raman neschimbate in timp

In esenta materialul consta intr-un panel compozit realizat din doua straturi exterioare de aluminiu cu grosime standard de 0,5 mm unite printr-un miez de polietilena de inalta densitate. Grosimea sandwich-ului rezultat poate fi de 3,4 sau 6 milimetri, in functie de necesitatile specifice.

Produsul finit – caseta – se obtine prin prelucrarea tridimensionala a foilor de bond. Casetele se imbina pe fatada intr-un caroiaj particular definit prin proiectul de arhitectura. Casetele sunt rigide, iar efectul de sanwich asigura amortizarea vibratiilor si nedeformarea in coditiile unor incarcarii la vant ridicate. Partea vizibila este acoperita printr-un procedeu de vopsire multistrat care garanteaza o rezistenta in timp excelenta.

Confelux este capabila sa ofere servicii de proiectare executie si montaj al casetelor cu materiale provenite de la cei mai renumiti producatori din domeniu: Alucobond, Etalbond, Jbond si Reynobond. Alegerea uneia dintre marci depinde de preferintele clientului cu mentiunea ca fiecare producator are o gama proprie de culori, iar unii ofera produse speciale pentru placare exterioara – Alucobond, Etalbond, Jbond si Reynobond, sau pentru placare interioara -Etal light sau DiBond).

Placari cu ceramica

Noile sisteme ecologice de fatade ventilate din materiale ceramice se monteaza uscat, prinderea acestora realizandu-se cu sisteme de sustinere si sisteme de fixare din profile de aluminiu.

Sistemul de fatada ceramica ventilata consta in montarea uscata pe o substructura fixata pe fatada cladirilor, a profilelor speciale de montaj din aluminiu care formeaza structura portanta a placajului de argila arsa.

Intre elementul structural al constructiei si placile ceramice se introduce un strat termoizolator de vata minerala, dimensionat corespunzator zonei climatice in care este amplasata constructia. Fatadele ventilate din ceramica sunt sisteme de fatada realizate exlusiv din materiale naturale brute ce combina tehnologia avansata cu caracteristicile unice ale ceramicii.

Aspectul placut si natural dat de ceramica si flexibilitatea data de variantele de utilizare fac din sistemele de fatada ceramice solutia ideala pentru imbinarea cu usurinta a traditiei si avangardismului in constructii. In combinatie cu otel, sticla sau lemn, aceste fatade rafineaza constructiile moderne si dau o nota de comtemporaneitate cladirilor renovate.

Atat pentru caldirile noi cat si pentru cele renovate, panourile de fatada ceramice sunt ideale datorita principalelor calitati:

sunt eficiente din punct de vedere energeticnu ingheatasunt ignifugeisi pastreaza formaprofilele de imbinare laterale previn miscarea laterala a placilormodul de imbinare previne infiltrarea apei de ploaie si zgomotul provocat de vantdimensiuni exacte in urma procesului special de calibrare din fabrica

Aspectul distins al sistemelor de fatada ceramice ramane neschimbat pe termen lung. Un sistem ingenios de drenaj previne contaminarea. Culorile ceramicii sunt durabile si raman intense si dupa ce au fost expuse la factorii atmosferici.

Placari cu HPL

TRESPA este un placaj plin realizat din rasini termorezistente armate omogen cu fibre din lemn, fabricat in conditii de presiune si temperature inalte. Printr-o tehnologie avansata si patentata in toata lumea ( EBC ), polimerizare cu bombardament electronic, se obtin suprafetele decorative integrate in placaj.

TRESPA este utilizat pentru placarea fatadelor, intradosurilor, balcoanelor, aticelor precum si pentru mobilier stradal, paneluri sandwich, in aplicatii generale sau speciale de exterior.

TRESPA este extrem de rezistent la intemperii. Soarele, ploaia, inclusiv ploaia acida, umezeala nu vor avea efect asupra suprafetei sau miezului placajului. Rezistenta la radiatiile ultraviolete si stabilitatea culorilor sunt foarte ridicate corespunzand pe scala de gri internationala ( ISO 105A02 ) treptelor 4 – 5. Variatiile ample sau rapide de temperatura de la -20 la +80 grade Celsius nu vor afecta proprietatile, stabilitatea sau aspectul placajului. Culorile nu vor avea schimbari vizibile cel putin 10 ani chiar si in conditii climatice severe sau in medii industriale puternic poluate.

Suprafetele nonporoase ale placajului nu permit depunerea aderenta a impuritatilor. Suprafetele sau canturile placajului nu necesita acoperiri de protectie. TRESPA este neafectat de agentii de curatire casnici sau de solventii organici puternici. Elasticitatea ridicata, rezistenta la tractiune si compresiune garanteaza o rezistenta la impact foarte ridicata. Omogenitatea si densitatea miezului confera placajului TRESPA o inalta rezistenta la smulgere in zonele de aplicare a elementelor de fixare. Acest aspect este deosebit de important cand placajul este fixat dorsal cu suruburi sau minidibluri. Stabilitatea si proprietatile de prelucrabilitate ale placajului TRESPA sunt comparabile cu ale lemnului de esenta tare dar fara a fi afectat de umezeala, degradat de intemperii si mucegai sau de putrezire.

Placari cu fibrociment

Materialele pentru faţade ventilate de tip fibrocement oferă o flexibilitate de neegalat în materie de design. Fibrocimentul are o culoare autentică, ceea ce înseamnă că suprafaţa arată textura şi culoarea intrinsecă a materialului din interior. Oricare ar fi opţiunile de design de faţadă care se doresc a fi explorate, aceste materiale de culoarea autentică a fibrocimentului pot fi transformate în detalii clare și un aspect monolitic. Fibrocimentul se fabrică în paneluri de maximum 3.10 m x 1.25 m şi poate fi transformat în orice dimensiune sau formă, folosind echipamente standard atât în atelier, cât și pe şantier. Materialul poate fi perforat şi gravat. A fost folosit de către designeri pentru amenajări interioare sau mobilier. Prin culoarea lor autentică, fibrocimentul permite obţinerea unor detalii de mare acuratețe.